Ålder: 53

 

Jobbar som : Teknisk chef på Dalateatern

 

 

Vad är ditt mål med träningen?

     Jag tränar för att känna mig hyfsat stark, smidig och vältränad. Det viktigaste för mig är att jag mår bra och jag tränar på Måndagsklubben för att fortsätta må bra.

 

Vilken träningsform har du utövat tidigare?

     Jag tycker om att träna och jag har utövat flera sporter. Några av sporterna jag har utövat är gym, löpning, simning, skidåkning, golf och kampsport.

 

Tränar helst :

  CrossFit i grupp.

 

Vad / Vem ger dig motivation till att träna?

   En bra box/gym, bra tränare och en skön gemenskap.

 

mikael_horvath2_qoute

 

Har du varit med på Måndagsklubbens gruppträningar?

   Ja.

 

 

I så fall vilken av gruppträningspassen är just din favorit?

   MK Classic.

 

 

Hur var din syn på CrossFit innan du började träna på Måndagsklubben och hur är din syn på CrossFit idag?

  –     Det var genom Måndagsklubben jag kom i kontakt med CrossFit och började träna CrossFit. Det gick ett par gånger tills jag upptäckte att oavsett nivå eller ålder så är CrossFit den ultimata träningsformen. Det dröjde inte heller särskilt länge innan jag kom in i gemenskapet som finns på Måndagsklubben.

 –     Min syn på CrossFit idag är att CrossFit-familjen är en väldigt prestigelös och inkluderande. Sverigeeliten kan träna tillsammans med amatörer och alla har lika roligt.

 

 –     Sedan stör jag mig lite på den kommersiella sidan bakom just begreppet CrossFit, d.v.s. alla regler och krav som kommer från det amerikanska huvudkontoret. Jag tycker amerikanska huvudkontoret skapar en fel image på CrossFit. Vi vanliga utövare i Sverige kanske inte märker så mycket av det dagligen, men man ser det i samband med tävlingar och framför allt i den information som amerikanska huvudkontoret skickar ut i sin marknadsföring på sociala medier.

  –     Jag uppskattar därför särskilt att Måndagsklubben inte enbart har renodlad CrossFit som träningsform, utan att man också erbjuder andra varianter av funktionell fitness.

 

Hur skulle du beskriva Måndagsklubben för din vän?

 

 –     Jag har aldrig – och då menar jag verkligen aldrig – varit med i en klubb, förening eller gym där jag känt mig så välkommen och inkluderad. Även den mest hårdsatsande elitutövaren tar sig tid att   hjälpa en glad amatör som jag om jag har frågor eller behöver hjälp med något under min träning. Man får väldigt många nya vänner. Gymmet/boxen på Främby Hallarna är fantastiskt och man känner sig glad bara man kommer dit. Det är snyggt, funktionellt och inspirerande.